Brygga

Brygga

Utgått arrangement

Dette arrangementet er utgått.

Tønsberg Båtrace 2023 (Avlyst!)

Tønsberg Båtrace 2023 (Avlyst!)

Tønsberg Båtrace 2023 avlyses på grunn av lav påmelding!

Til tross for den store interessen for arrangementet og deltakelsen av regjerende verdensmester i F2-klassen, Stefan Hagin fra Tyskland, vinneren av den siste VM-runden i Tønsberg, ble kun 21 båter påmeldt totalt innen fristens utløp.

«Selv om det er gledelig å se at en rekke anerkjente båtraceutøvere har meldt seg på, så er det dessverre ikke tilstrekkelig for å opprettholde arrangementets standard. Som en av Europas ledende båtracearrangører, må vi beklageligvis meddele at Tønsberg Båtrace 2023 avlyses,» uttaler Frode Sundsdal.

Bakgrunnen for den lave deltakelsen er enkel. Det internasjonale forbundet har slitt med å sette opp en kalender for båtsporten etter pandemien. Dette har resultert i en overfylt løpskalender høsten 2023. Dessverre har ikke forbundet greid å lage en kalender som tilfredsstiller de ulike båtsportklassene, noe som har ført til konkurranser som overlapper hverandre.

Samme helg som Tønsberg Båtrace, arrangeres det VM-løp i F4-klassen og Europamesterskap i GT30-klassen i italienske Viverone. Helgen etter er det sesongåpning i VM serien i F2 klassen i Klaipedia, Litauen. De mest fremstående utøverne skal konkurrere der.

«Vi må vurdere å søke F2 VM-status igjen for å sikre oss et bedre konkurransetidspunkt og unngå å havne i skyggen av andre arrangementer. Vi har jo oppnådd god støtte fra sponsorer, fylke og kommunen tidligere, og Tønsberg er jo i aller høyeste grad en by for store arrangementer så jeg ser frem til å ta tak i den utfordringen,» sier Frode Sundsdal.

Time Fre. 4. aug. kl. 10.00 - 06. aug. kl. 20.00
Location Brygga