Støperiet

Støperiet

Utgått arrangement

Dette arrangementet er utgått.

Urijazz: Nils Petter Molvær Group

Urijazz: Nils Petter Molvær Group

I samarbeid med Sørnorsk jazzsenter

Nils Petter Molvær har lenge stått på vår ønskeliste, men han er såpass stor at det er vanskelig for en liten klubb å booke. Nå har Sørnorsk jazzsenter satt opp en turné som gir oss muligheten til presentere Nils Petter Molvær Group med sine eksepsjonelle bandmedlemmer: Johan Lindstrøm på gitar, Jo Berger Myhre på bass, og Erland Dahlen på trommer.

Siden den internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997 har Nils Petter Molvær fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i møte med jazz, ambient, house og elektronika, så vel som hiphop, rock og pop. Hans innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre, med komponisten Rolf Wallin, med den tyske dj-en/elektronika-artisten Moritz von Oswald, og senest albumet med dubstep-legendene Sly & Robbie i 2018 – et samarbeid som også kunne oppleves live på Rockefeller.

Siden starten med Masqualero 1982 har trompetisten, komponisten og produsenten Molvær endret ansiktet til improvisert musikk i Europa. Så langt har det blitt ni album under eget navn, i tillegg til lydspor for film og tv, dokumentarer og skuespill. Molværs forrige soloalbum «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, blant annet med Spellemannpris for beste jazzplate, og full pott i Aftenposten: «Det låter som om en gjenglemt The Beatles-stubb har blitt brakt inn i en storslått elektronisk verden og gitt nytt liv på Nils Petter Molværs premisser.»

Vi var mange som så han på Verden ende på Soloppgangskonsert for noen år siden.

Nils Petter Molvær – trompet, Johan Lindstrøm – gitarer og Jo Berger Myhre – bass, gitar, Erland Dahlen – trommer og Sven Persson – lyddesign.

Time Fre. 15. sep. kl. 20.00 - kl. 23.00
Location Støperiet