Støperiet

Støperiet

Multiverse med Anders Lønne Grønseth

Multiverse med Anders Lønne Grønseth

Anders Lønne Grønseths 'Multiverse' er en fersk konstellasjon med etablerte og meritterte musikere fra Norge og Island. Kvintetten har gitt ut plater både i 2018 og 2019 til strålende omtaler i norsk og utenlandsk musikkpresse.
Kvintetten Multiverse har ligget på tegnebordet hos Anders Lønne Grønseth i flere år. Musikken spinner videre på idéer som ble utforsket på hans to kritikerroste album med kammerensemblet Mini Macro Ensemble (2015 og 2016), men i et format som har bunnsolide røtter i jazzhistorien. Grønseth viser med tydelighet at han er i besittelse av en særegen kompositorisk stil som både lener seg mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen, og jazzmodernister som Wayne Shorter og Kenny Wheeler. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og gnistrende samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

Saksofonisten Anders Lønne Grønseth er et nytt bekjentskap for Urijazz. Han har en allsidig bakgrunn og blander uttrykk fra jazz og moderne klassisk musikk , og er også påvirket av musikk fra Midtøsten og India.
Multiverse har en islandsk trommeslager, Einar Scheving, mens trompeter Hayden Powell, pianisten Espen Berg og bassisten Audun Ellingsen er kjente navn for Urijazz' publikum. Samspillet er telepatisk, Terje Mosnes som skriver for jazzinorge.no sier: «En kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst (…) Hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne.»

Anders Lønne Grønseth (saksofoner og bassklarinett)
Hayden Powell - trompet og flugelhorn
Espen Berg - piano
Audun Ellingsen - bass
Einar Scheving - trommer

Time Fre. 23. okt. kl. 20.00 - 23.00
Location Støperiet