Støperiet

Støperiet

Hot Club de Norvège & Urijazz

Hot Club de Norvège & Urijazz

Hot Club de Norvège fylte som Urijazz 40 år i 2019. Vi pleier å feire bursdag sammen, men i 2019 strakk ikke tida til. Vi inviterer imidlertid til en “ekstra jubileumskonsert” i det nye året for å hylle Jon Larsen, som nå gir stafettpinnen videre til Ola Erlien.

2019 var et sammenhengende jubileumsår for Hot Club, med turneer over hele landet, bok, nytt studio og ikke mindre enn tre nye album.

Jubileumsåret ble også spesielt fordi Jon Larsen i sommer annonserte at dette ble hans siste år som gitarist og frontfigur i bandet. De av oss som har fulgt han forholdsvis nært, skjønner ikke hvordan han i det hele tatt har fått tid til alt – høy aktivitet med bandet, drift av plateselskapet Hot Club Records, virke som utøvende billedkunstner og nå nylig sanking av mikrometeoritter, anerkjennelse fra selveste NASA og utnevnelse til leder av Project Stardust. Fra gitarist i Hot Club de Norvège til gjesteforsker ved Institutt for geofag!

Ny gitarist i orkesteret blir den 18 år gamle gitarvirtuosen Ola Erlien. Gjennom sin far, bassisten Audun Erlien, har Ola bånd til Tønsberg-regionen. Som en unik gest får vi denne kvelden oppleve begge gitaristene på scenen.

Hot Club de Norvège er bedre enn noensinne og høster terningkast seks overalt hvor de spiller. Urijazz har vært så heldige å få til en aller siste konsert med Jon Larsen sammen med Hot Club de Norvège, så sett av denne datoen, og sikre deg en billett. Dette blir en helt unik konsert med garantert strålende musisering og kjempestemning.

Hot Club de Norvège har vært kontinuerlig på veien siden 1979 og har en unik reise bak seg. Med utgangspunkt som gatemusikanter sto de for gjenoppdagelsen av gitaristen Django Reinhardt (1910-1953) i Norge på 1970-tallet. Deretter var de pådrivere under Django-musikkens renessanse i Europa på 1980-tallet og det internasjonale gjennombruddet på 1990-tallet. På 2000-tallet har de satt noe som antakelig er verdensrekord i turnering. I 2019 feiret de 40-årsjubileum med turneer over hele landet sammen med sin andre nye gitarist, franske Gildas Le Pape (tidligere Satyricon).

Besetning for denne konserten er:
Jon Larsen – gitar
Ola Erlien – gitar
Finn Hauge – munnspill, fiolin
Gildas Le Pape – gitar
Svein Aarbostad – bass

Time Fre. 17. jan. kl. 20.00 - 22.15
Location Støperiet