Støperiet

Støperiet

Hedvig Mollestad – Ekhidna

Hedvig Mollestad – Ekhidna

I mai 2018 mottok Hedvig en invitasjon fra Vossajazz om å komponere Tingingsverket for 2019.

Dette passet godt da hun hadde planer om å lage musikk for en større besetning enn sin trio. Konserten var en mektig opplevelse og er nå spilt inn slik at flere kan få ta del i opplevelsen. Og enda bedre, Hedvig tar prosjektet med seg på en turné som stopper hos Urijazz på vår fantastiske scene i Støperiet.

For å gjøre det egnet for albumutgivelse ble den fullstendige festivalversjonen justert, skjerpet og spilt inn fra bunnen av i Amper Tone-studio i Oslo. I tillegg til Hedvig på gitar, inkluderer oppstillingen Torstein Lofthus (Elephant9) og Ole Mofjell på trommer. Ymse brett håndteres av Marte Eberson, sannsynligvis mest kjent fra hennes fem år med Highasakite, men hun viser frem en helt annen side av seg selv her. Også Erlend Slettevoll, et kjent navn for oss, trakterer flygelet. Trompeter Susana Santos Silva møtte Hedvig i Mats Gustafssons NU-ensemble. Musikken er mangesidig, rik på teksturer og melodisk sterk. Som den riffmeister Hedvig er, har hun selvfølgelig funnet plass til noen sterke gitarsoloer.

Hedvig Mollestad har sin egen trio som er det tøffeste i norsk jazz siden Terje Rypdals Chaser-band. Hun har jobbet med Jarle Bernhoft, Hilde Kjersem og Trondheim Jazzorkester. Hun har mottatt flere priser, sist TONO’s Edvard-pris for prosjektet Ekhidna som vi får høre på Støperiet.

Time Fre. 29. jan. kl. 20.00 - 22.30
Location Støperiet