Oseberg Kulturhus
Oseberg Kulturhus logo

Et møte med Høvdingen - Erik Bye

Et møte med Høvdingen - Erik Bye

Sammen med to musikere, tar Stephen Ackles oss med på et spennende møte med globetrotteren, kjendisen, musikeren, sjømannen, journalisten og mennesket Erik Bye. Men sin lune fortellerstemme, fantastiske sangstemme og glimt i øyet blir dette et hyggelig møte mellom Stephen, Høvdingen og publikum.
Stephen Ackles feirer 40 år som artist i 2020. Dette startet et prosjekt, hvor han hyller Norges største og eneste høvding; Erik Bye.
Stephen var allerede velkjent hjemme i Brevik da han som femåring sto på søppelkassene og sang «Så spiller vi harmonika». Guttungen nektet å gå i seng før han hadde sett ferdig TV-programmet «Vi går om bord» eller «Lørdagskveld med Erik Bye» på slutten av 60-tallet, tidlig 70-tall.
Erik Bye har vært en stor og viktig del av Stephens 40 år lange karriere som musiker. I tillegg til utallige hyllester i aviser, radio og TV, samarbeidet Erik og Stephen tett de syv siste årene av Byes liv, fram til hans død i 2004. Overskriftene «Kongen møtte høvdingen» gikk igjen i en rekke aviser.

Stephen gjorde en rekke forestillinger nå i vår for fulle hus, og høstet svært gode kritikker fra både publikum og presse.

Time Søn. 2. aug. kl. 19.00 - 20.30
Location Oseberg Kulturhus