Foynhagen

Foynhagen

Åge Aleksandersen & Sambandet

Åge Aleksandersen & Sambandet

Vokalist, gitarist og komponist - Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge. Han står bak en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, og evner å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger.

I 1976 flyttet Åge Aleksandersen til Trondheim, og startet opp bandet Sambandet. Åges tredje album, «Lirekassa» fra 1977, var det første som ble gitt ut under navnet Åge Aleksandersen & Sambandet, og sammen vant de Spellemannprisen i 1980. Sambandet var med på alle Åges album fram til og med «Eldorado» i 1986, året etter ble de oppløst.

I 2003 ble Sambandet gjenforent og i 2005 ble livealbumet «To Skritt Frem – Fire Skritt Tilbake» gitt ut. I 2024 og 2025 runder Åge & Sambandet av en eventyrlig historie med en aller siste turné. Dette vil du ikke gå glipp av!

«Åge og Sambandet er lydsporet til våre liv, det er lyden av tog, lastebiler, fiskebåter og traktorhjul. Det er klangen fra industrimaskiner, kirkeklokker, barnegråt og salmesang.
Og nettopp dette er definisjonen på stort kunst!»

Dagens besetning i Sambandet er Steinar Krokstad (trommer/sang), Skjalg Raaen (strengeleik), Terje Tranaas (keys), Bjørn Røstad (sax), Morten Skaget (bass/sang) og Gunnar Pedersen (strenger/sang).

Time Fre. 23. aug. kl. 20.00 - kl. 22.30
Location Foynhagen