Brasserie X

Brasserie X
Norwegian language English language

Suppe

Fiskesuppe BX

liten/stor 165/245

Kremet fiskesuppe med laks, torsk, blåskjell og reker.
Grønnsaksjulienne og dillolje.

Selleri og jordskokk suppe

165

Jordskokk- og selleripuresuppe, smakt til med blåmuggost, sprøstekt spekeskinke og stekt sopp.

Småretter

"Moules frites"

149

Ferske blåskjell dampet med chili og sitrongress, vårløk, kokosmelk, koriander og cherrytomater.
Servert med pommes bistro og aioli.

Cæsarsalat

175

Klassisk Cæsarsalat med kylling, bacon, romanosalat, parmesan, brødkrutonger og Cæsardressing.

Fra grillen

X-Burger

255

Burger på nykvernet høyrygg. Servert med bøkerøkt bacon, røkt cheddar, briochebrød, hjertesalat, coleslaw, syltet agurk, tomat, pommes bistro og aioli.

Husets planke

325

Langtidsbraisert røkt oksebryst.
Grillet på lavastein.
Servert med asparges, båtpoteter, løkringer, grillet tomat og rødvinsaus.

Høstens lam

295

Ølbraisert lammeskank med provencekrydder, servert med rotmos, ovnsbakte lokale småpoteter, asparges og rødvinsaus.

Fra havet

Middelhavsinspirert torsk

295

Pannestekt torskeloins servert med søtpotetpurè, asparges, cherrytomat og chorizo.

Smak av Hardanger

295

Fjellørretfilet fra Hardanger, skinnstekt og servert med pastinakk- og persillerotmos, asparges, smørsaus, ørretrogn og vårløk.

Vegetar

En annerledes biff

235

Grillet søtpotetbiff med grønnsaker, bakte lokale småpoteter, asparges, currysaus med kokos, toppet med ruccola og ristede valnøtter.

Dessert

Crème brûlée

125

Klassikeren crème brûlée med bær.

Hot & cold

145

Lun sjokoladekake servert med kokosis og marinerte appelsiner.

Frisk og syrlig

125

Ostekake servert med havtorngele, multer og appelsinsorbet.

Sides & snacks

Sticks/onion rings/fries + dipp

135

Nachos + dipp

55

Pommes frites

55

Søtpotetfries

65

Salat

45